AMMONIAK FARVER ER SUNDERE END AMMONIAKFRIE FARVER (der kan lysne)

Denne statment vil nok skabe en del røre og diskution. Men det er trods alt de resultat vi er kommet frem til efter en masse undersøgelse og snak med kemister.

Ammoniak har været brugt i hårfarve i mere en 100 år. Indenfor de seneste 10-15 år har ammoniakfrie farvet der også kan lysne kommet frem. Fordelen med disse farver er at de er “duft frie”, hvilket giver et indtryk af de er sundere for os som frisør eller kunden. Men i disse farver er der Monoethanolamine eller Ethanolamine (C2H7NO), bedre kendt som MEA. 
MEA er udvundet fra ammoniak og er i en væske form (hvor ammoniak er en gasart og dufter knap så godt). Det de færreste ved, er at der skal op til 10 gange mere MEA i en hårfarve, for at kunne lysne "næste" samme som en ammoniak farve. Ammoniakken bliver helt neutraliseret efter behandling, hvor MEA efterlader kemiske rester i hud og hår. Når det er tørt er det ganske harmløst, men ved berøring af vand, re-aktiveres MEAén og forårsager udtørrenhed og fading af farven.

VORES KONKLUSION

Det er beviseligt at ammoniakfarverne fungerer bedst og er sikrest ved oxidative farver, samenlignet med MEA farver.

Procter & Gamble har lavet en undersøgelse ved “National Institute of Health” i February 2014 som konkluderede “all methods show an increase in damage and irritation from MEA-based formulations, up to 85% versus Ammonia…”

DERFOR...

MEA er ikke lige så sikkert som ammoniak

MEA efterlader kemiske rester

MEA er en kemikalie udvundet fra ammoniak

MEA er ikke vandopløselig - ammoniak er og efterlader ingenting på hud eller hår

Ammoniak er brugt i mere en 100 år med ingen bevisligt større skader

Ammoniak har den simpleste molekyle struktur, næst efter vand

Ud over dette, vil nogle producenter fortælle de er PPD frie, men i dette tilfælde erstattes det med Toulene-2,5-diamine. Dette er søsteren til PPD, dog knap så “grim” en bandit selv om det på ingen måde er en "sund bandit"

Påstår producenten de er Resorcinol frie, så erstattes dette typisk med Methyl Resorcinol, igen “en søster” til Resorcinol, der er udvundet fra Resorcinol.

Hver gang man udskifter et af de “kendte” ting, forringer man farven og kvaliteten på resultatet. Dette betyder ikke at de andre ting er fantastiske. Vores påstand er at "de andre ting" er ringere og farverne bliver af dårligere kvalitet, samtidig med man tror man er “sundere”. Som frisør vælger man at leve i en kemi verden.. og den bedste måde vi kan passe på os selv, samtidig med vi arbejder er: Handsker - udsugning, forhåndsregler og oplysning.

Heldigvis ser det ud til at frisørerne er ved at "vågne op" fra denne illusion, da  produktionen af ammoniakfrie farver er faldet på verdensplan fra 15% til nu kun 12% og kurven fortsætter nedad.

Product added to wishlist
Product added to compare.

Trontveit.dk anvender cookies på vores hjemmeside. Der anvendes de cookies der er nødvendige for at du kan logge ind og lægge varer i kurven.